Wysłane przez moderator2 w czw., 11/17/2022 - 10:13
WYBIERAJ BEZPIECZNĄ ŻYWNOŚĆ
W ramach Kampanii Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) „Wybieraj bezpieczną żywność” od 28 października do 8 listopada 2022r. w naszej szkole odbywały się spotkania uczniów klas technikum oraz szkoły branżowej z panią Kamilą Kołakowską - pracownikiem Oddziału Oświaty Zdrowotnej i Promocji Zdrowia PSSE w Bolesławcu.
Spotkania miały na celu zapoznanie młodzieży z tematem bezpiecznej żywności oraz zwiększenie ich świadomości o zdrowym odżywianiu. Prowadząca wyjaśniła, co kryje się pod nazwą „bezpieczna żywność”, omówiła dokładnie, w jaki sposób chronić i zabezpieczać produkty żywnościowe tak, aby nam nie szkodziły. Uczniowie otrzymali wyczerpujące informacje nt.: prawidłowego przechowywania żywności, wirusów i bakterii namnażających się w produktach żywnościowych oraz substancji konserwujących i wzmacniających ich smak.
W ramach Kampanii Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) „Wybieraj bezpieczną żywność” od 28 października do 8 listopada 2022r. w naszej szkole odbywały się spotkania uczniów klas technikum oraz szkoły branżowej z panią Kamilą Kołakowską - pracownikiem Oddziału Oświaty Zdrowotnej i Promocji Zdrowia PSSE w Bolesławcu.
Spotkania miały na celu zapoznanie młodzieży z tematem bezpiecznej żywności oraz zwiększenie ich świadomości o zdrowym odżywianiu. Prowadząca wyjaśniła, co kryje się pod nazwą „bezpieczna żywność”, omówiła dokładnie, w jaki sposób chronić i zabezpieczać produkty żywnościowe tak, aby nam nie szkodziły
Załączniki:
Załącznik | Rozmiar |
---|---|
broszura _ suplementy _ v2.pdf | 931.67 KB |
broszura _ zywnosc _ v3.pdf | 1.3 MB |
plakat _ suplementy _ v2.pdf | 1.38 MB |
plakat _ zywnosc_v3.pdf | 1.75 MB |